Ingrediënten
- voor de omelet:
- 5 stuks eieren
- sap van 1 teentje knoflook
- 2 el olie
- peper
- zout
- voor de vulling:
- 200 gr garnalen
- 3 plakken rookspek
- 2 tenen knoflook
- gele gedeelte van 2 preien
- 5 stuks kleine gekookte worteltjes
- 4 el doperwten
- 2 el tomatenketchup
- voor de gembersaus:
- 3 plakken gemberwortel
- 2 el azijn
- 2 el suiker
- 1 el soya
- 2 tl maizena
- 1 dl bouillon
Variatietips
- In plaats van de gembersaus, kan je ook wat oestersaus gebruiken.
- In plaats van de garnalen kan je surimi gebruiken.
Bereiding
Stap 3
Bak ondertussen het spek in de olie, voeg er de gesneden knoflook en prei aan toe en bak deze even met de garnalen.
Stap 5
Bak de omelet aan één zijden, vul deze en sla de omelet dubbel. Als laatste de omelet overgieten met de gembersaus.
Variatietips
- In plaats van de gembersaus, kan je ook wat oestersaus gebruiken.
- In plaats van de garnalen kan je surimi gebruiken.