Ingrediënten
- blikje krab van ca. 230 gram
- dunne prei of gepelde ui
- 100 gr champignons of 1 blikje bamboespruiten van ca. 230 gram
- 60 gr boter
- 4 eieren
- 1 el soja
- peper uit de molen
Variatietips
- Vervang de krab door garnalen of kippenvlees.
Bereiding
Stap 1
Laat de krab uitlekken en verwijder de harde delen. verdeel vervolgens het vlees met twee vorken in kleine stukken.
Stap 2
Was de prei of ui en snijd deze in snippers. Snijd ook de champignons klein of laat de bamboespruiten uitlekken en snijd deze in kleine stukken.
Stap 3
Verwarm de helft (30 gram) boter. Fruit daarin de prei of ui en bak daarna de champignons of bamboespruiten mee.
Stap 4
Klop de eieren los met de soja en peper en roer er de stukjes krab door. Schep de gefruite prei of ui en champignons of bamboe uit de pan en roer dit door de eieren.
Stap 5
Doe vervolgens de rest van de boter in de pan en laat deze smelten (zorg er voor dat de boter zowel de bodem als de rand van de pan bedekt).
Stap 6
Zet de pan op middelhoog vuur en doe het eiermengsel erin. Laat de inhoud langzaam gaar worden en goudgeel kleuren aan de onderzijde (je kan dit controleren door af en toe de omelet iets op te tillen).
Stap 7
Vouw tenslotte de omelet dubbel wanneer de bovenkant bijna droog is.
Stap 8
Serveer de omelet met witte rijst en foe yong hai-saus (te vinden onder "sauzen").
Variatietips
- Vervang de krab door garnalen of kippenvlees.