Ingrediënten
- 18 vellen filodeeg van 45 x 15 cm
- slaolie om te frituren
- zout (garnering)
- 2 hardgekookte eieren
- 200 gr gehakt
- 1 el verse basilicum, fijngehakt
- 1 tomaat zonder zaadjes, ontveld
- peper en zout
Variatietips
- Je kan ook gemalen kaas door de vulling mengen.
- I.p.v. gehakt en basilicum kan je tonijn en dille gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Laat de vellen filodeeg ontdooien indien nodig.
Stap 2
Leg een vel filodeeg op het aanrecht met de korte kant naar u toe. Leg de andere vellen onder een vochtige theedoek (droogt snel uit!).
Stap 3
Prak de eieren, gehakt, basilicum en eventueel theelepel olie in een kom. Roer er fijngehakte tomaat door en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Schep 1 lepel vulling op het deeg en spreid die in de lengte uit.
Stap 5
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg strak op. Plak de uiteinden dicht met wat olie. Maak nog zo 17 rolletjes tot de vulling op is.
Stap 6
Verhit 3 cm olie tot 180 a 190° in een koekenpan (een stukje oud brood wordt bruint bij deze temperatuur in 30 seconden).
Stap 7
Frituur 2 a 3 rolletjes tegelijk tot ze goudbruin zijn. Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer ze heet of op kamertemperatuur.
Variatietips
- Je kan ook gemalen kaas door de vulling mengen.
- I.p.v. gehakt en basilicum kan je tonijn en dille gebruiken.