Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400gram)
- 5 a 7 lente-uitjes
- 1 a 2 teentjes knoflook
- 2 a 3 eetlepels bloem
- 1 a 2 theelepels bakpoeder
- half bosje peterselie
- half bosje koriander
- 1 tl chilipoeder
- zout en peper
- 1/5 eetlepel komijn
- paneermeel
- frituurolie
Bereiding
Stap 1
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze in een keukenrobot samen met de lente-uitjes, teentjes knoflook, bloem, bakpoeder, peterselie, koriander, chilipoeder (of Spaans pepertje), komijn, peper en zout.
Stap 2
Maak ronde balletjes van de puree en wentel ze eventueel even door paneermeel.
Stap 3
Frituur ze goudbruin in frituurolie (180C).
Stap 4
Lekker in pitabroodje met sla en looksaus of pitasaus