Ingrediënten
- 500 gr doorregen spek lapjes
- 1 kleine knolselderij in blokjes
- 2 stuk prei gesneden
- 1 stuk ui gesneden
- 1 stuk aardappel in blokjes
- 1 stuk winterwortel in blokjes
- 500 gr spliterwten gewassen
- 3 l water
- 1 handje gesneden bladselderij
- 1 snufje zout / peper
Variatietips
- Je kan de speklapjes vervangen door varkenslapjes.
- Extra lekker als je er nog een in plakjes gesneden rookworst door roert.
Bereiding
Stap 3
Giet het water erover. Schakel de pan in en laat 7 uur stand 2 (hoge stand) koken. Maak de soep op smaak met zout en peper.
Stap 4
Laat de soep een nachtje rusten en je hebt een mooie stevige grove (want ondanks de lange kooktijd koken de groenten niet stuk) erwtensoep.
Variatietips
- Je kan de speklapjes vervangen door varkenslapjes.
- Extra lekker als je er nog een in plakjes gesneden rookworst door roert.