Ingrediënten
- 7 eieren
- 40 gr boter
- 75 gr bloem
- 1.75 dl melk
- 75 gr fijngesneden beenham of droge ham
- zout en peper
- nootmuskaat
- paneermeel
Variatietips
- Lekker met mosterdsausje, mayonaise, cocktailsaus.
Bereiding
Stap 1
Kook 5 eieren hard, pel ze en hak ze fijn.
Stap 2
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten garen.
Stap 3
Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is ontstaan.
Stap 4
Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door (eventueel wat peterselie en bieslook erbij of gemalen kaas door de ragout).
Stap 5
Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de koelkast ± 3 uur opstijven.
Stap 6
Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes van.
Stap 7
Klop 2 eieren los.
Stap 8
Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze weer door paneermeel.
Stap 9
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes tegelijk goudbruin.
Stap 10
Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje peterselie.
Variatietips
- Lekker met mosterdsausje, mayonaise, cocktailsaus.