Ingrediënten
- 200 gr bruine of witte rijst
- 500 gr kipfilet
- 1 paprika
- 1 dikke spaanse ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine courgette
- 1 blik gepelde tomaten
- 100 gr diepvriesdoperwtjes
- 4 dl kippenbouillon
- 30 gr bloem
- 3 el olijfolie
- 1 el gehakte basilicum
- 1 el gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Snij de kippenfilet in reepjes of blokjes, kruid met peper en zout en bestuif met bloem.
Stap 2
Snij de paprika in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Spoel de courgette en snij in schijfjes, blokjes of reepjes.
Stap 3
Verhit olijfolie in een pan, bak de kip goudbruin, haal uit de pan en leg even opzij.
Stap 4
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook glazig. Doe er de paprika en de courgette bij en roerbak 3 minuten.
Stap 6
Breng aan de kook. Dek de pan af, zet het vuurtje zachter en laat de rijst rustig garen.
Stap 7
Na ongeveer 35 a 40 minuten de doperwtjes, kippenreepjes en tuinkruiden erbij voegen en nog even goed laten doorwarmen.
Stap 8
Eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.