26 oktober 2005
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr rundergehakt
  • 375 gr krielaardappeltjes (koelvitrine)
  • 250 gr panklare prei
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika (kleur naar eigen keuze)
  • 1 ui
  • zout en peper

Variatietips

  1. Vervang de prei door een witte koolsoort.
  2. Prei vervangen door sperzieboontjes.
  3. Als extra geef er een verse salade bij.

Bereiding

Stap 1
Kruid het gehakt met cajunkruiden. Bak in een wok het gehakt in ca. 5 min. rul.

Stap 2
Schep het gehakt uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de aardappeltjes bruin volgens gebruiksaanwijzing en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat cayunkruiden.

Stap 3
Voeg de prei. paprika, ui en knoflook toe bak het geheel al omscheppend ca. 3 min.

Stap 4
Voeg het gehakt toe en warm alles nog ca. 1 min. door.  Breng op smaak met tomatenketchup.

Variatietips

  1. Vervang de prei door een witte koolsoort.
  2. Prei vervangen door sperzieboontjes.
  3. Als extra geef er een verse salade bij.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten