Ingrediënten
- runder (rib)lappen
- mosterd
- laurierblaadjes
- 4-5 tomaten
- 2-3 grote uien
- braadboter / croma
- runder bouillonblokje
- jus kruiden
- smeltjus
- ontbijtkoek
Variatietips
- Voor een anders smaaksensatie; voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe.
- Voor de liefhebbers van groenten: er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika, champignons, courgette, etc.
Bereiding
Stap 1
Smeer de runderlappen (fijne rib- / riblappen) in met de mosterd aan beide kanten.
Stap 2
Braad de lappen aan in ruime hoeveelheid braadboter / croma.
Stap 3
Na het aanbraden het vuur temperen en aanvullen met gekookt water totdat de lapjes onder water staan.
Stap 4
Voeg aan het water de laurierblaadjes, de tomaten (grove partjes), de uien (grof gesneden) en het bouillonblokje toe.
Stap 5
Laat dit stoof pannetje 2,5 tot 3 uur staan op een laag vuur. Draai af en toe de runderlappen om.
Stap 6
Om de saus een beetje binden en voor een lekkere jus, kan je er een zakje jus kruiden bij toevoegen en 1-2 plakken ontbijtkoek.
Variatietips
- Voor een anders smaaksensatie; voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe.
- Voor de liefhebbers van groenten: er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika, champignons, courgette, etc.