Ingrediënten
- 450 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 50 gr fijne witte suiker
- 6 gr instant gist (zakje)
- 2 dl melk
- 1 ei losgeroerd
- 25 gr gesmolten boter
- zonnebloemolie om te frituren
- fijne witte suiker om te bestuiven
- frambozenjam als vulling
Bereiding
Stap 1
Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door.
Stap 2
Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume.
Stap 3
Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke donut een rondje.
Stap 4
Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Stap 5
Verhit de olie tot 180 graden (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie).
Stap 6
Frituur de donuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.
Stap 7
Vulling: snijd de afgekoelde donuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in.