21 augustus 2007
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr spaghetti
  • 200 gr doperwten (blik)
  • 6 eieren
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 300 gr gekookte ham
  • 4 tomaten
  • 2 bananen
  • citroensap
  • 4 el slasaus
  • 2 el kwark
  • 5 el melk
  • 4 el azijn
  • 3 el witte wijn
  • suiker
  • zout

Variatietips

  1. In plaats van gekookte ham kan je ook casselerrib gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Kook de spaghetti al dente. Laat dan de spaghetti goed uitlekken.

Stap 2
Kook de eieren 12 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd elk ei in 8 stukken.

Stap 3
Laat de ananas en doperwten uitlekken en vang het ananassap op.

Stap 4
Snijd de ham in reepjes.

Stap 5
Ontvel de tomaten en snijd elke tomaat in 8 partjes.

Stap 6
Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel deze met citroensap.

Stap 7
Roer in een kom de slasaus, 3 eetlepels ananassap, kwark, melk, azijn, wijn, snufje suiker en beetje zout.

Stap 8
Doe de spaghetti in een kom en meng er de doperwten, ananas, ham, tomaten en de bananen door. Schep de saus door de salade. Zet de pastasalade een uur in de koeling.

Variatietips

  1. In plaats van gekookte ham kan je ook casselerrib gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten