Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 8 gr bakpoeder
- 100 gr boter
- 80 gr bruine basterdsuiker
- 4 el gekookt water
- 2 tl kruidnagelpoeder
- snufje zout
- 1 eierdooier
- 1 tl speculaaskruiden
- 0.5 tl kaneelpoeder
- 1 tl gestampte muisjes
- 8 el honing
- 4 el stroop
Variatietips
- Je kan de pepernoten als ze over zijn in een cakebeslag mengen en dan heb je een pepernotencake (zie ook kruidnotencake).
Bereiding
Stap 1
Smeer een bakblik in of dek de bakblik af met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg in een steelpannetje de honing, stroop en het water en breng het aan de kook.
Stap 2
Voeg daarna de overige ingrediënten toe en kneed alles totdat het één geheel wordt, je moet even geduld hebben.
Stap 3
Kneed met je handen eerst een bolletje en maak het met je handpalm en je vingers tot een dobbelsteen maar dan met geen gelijke vlakken.
Variatietips
- Je kan de pepernoten als ze over zijn in een cakebeslag mengen en dan heb je een pepernotencake (zie ook kruidnotencake).