Ingrediënten
- 500 ml vlees of kippenbouillon
- 500 ml room of melk
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- zout
- peper
- 4 el kerriepoeder
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
Variatietips
- Gebruik kokosmelk i.p.v. room.
- Voeg er ananas aan toe.
Bereiding
Stap 1
De ui en knoflook goudbruin fruiten in de boter.
Stap 2
Voeg er de bloem aan toe en het kerriepoeder tot het borrelt.
Stap 3
Roer goed en voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe. Blijf constant roeren tot je een gladde saus krijgt.
Laat goed doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren.
Stap 4
Meng er de room bij en breng op smaak met zout en peper.
Variatietips
- Gebruik kokosmelk i.p.v. room.
- Voeg er ananas aan toe.