Ingrediënten
- 1 vers stokbrood
- italiaanse olijfolie
- 2 rijpe avocado's
- 1 citroen
- 1 sjalotje
- half bosje bladpeterselie
- zeezout
- peper
- stuk kaas
- 1 zakje rucola
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Snijd het stokbrood in schuine plakjes van ongeveer 1 cm dik, en leg deze op het ovenrooster. Besmeer ze met de olijfolie, en bak in 8 min. goudbruin en krokant.
Stap 3
Halveer de avocado's en haal de pit er uit. Pers de citroen en schenk het sap bij de avocado's. Prak dit met een vork tot een grove puree.
Stap 4
Hak het sjalotje en de peterselie fijn en voeg het toe aan de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schaaf de kaas tot flinters. Beleg de geroosterde broodjes met een paar blaadjes sla, kaas en een lepel puree en weer wat flinters kaas. Maal er nog wat zout en peper overheen. Steek in elk broodje een saté prikker.