Ingrediënten
- 300 gr couscous
- 3 lenteuitjes, in ringetjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 bosje tuinkruiden*, gehakt
- 150 gr blokjes oude kaas of rambol
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 0.75 ml olijfolie
- 2 el balsamico-azijn
- peper
- zout
Variatietips
- * Tuinkruiden: bieslook, peterselie en basilicum.
- Je kan eindeloos groenten toevoegen aan dit gerecht: worteltjes, erwtjes, boontjes, maïs.
- Je kan ook afgekoelde geroosterde groenten door de couscous mengen.
- Voeg gebakken en afgekoelde kipreepjes of biefstukreepjes toe.
Bereiding
Stap 1
Breng 7,5 deciliter water aan de kook en doe de couscous in een schaal en schenk het water erover. Laat het staan.
Stap 2
Meng de knoflook met olie, balsamico-azijn, zout en peper in een kommetje.
Stap 3
Meng in de grote kom de couscous met groenten, kaas, kruiden en dressing.
Variatietips
- * Tuinkruiden: bieslook, peterselie en basilicum.
- Je kan eindeloos groenten toevoegen aan dit gerecht: worteltjes, erwtjes, boontjes, maïs.
- Je kan ook afgekoelde geroosterde groenten door de couscous mengen.
- Voeg gebakken en afgekoelde kipreepjes of biefstukreepjes toe.