Ingrediënten
- 200 gr gehakt
- 1 courgette
- citroensap
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- middel grote tomaat
- 1 ei
- paneermeel
- geraspte oude kaas
- bouillon
- zout en peper
Variatietips
- Lekker met gebakken aardappels of een röstikoek.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 175 graden. Halveer de courgette en hol de helften uit. Besprenkel de courgette helften met een beetje citroensap. Snij het vruchtvlees van de courgette, snij de ui fijn.
Stap 2
Fruit het vruchtvlees samen met de ui ca. 2 min. Voeg de kleingesneden tomaat toe en pers het teentjes knoflook erover heen. Laat dit alles afkoelen.
Stap 4
Vul de courgette helften met het gehakt mengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas. Leg de gevulde courgetten naast elkaar in een oven schaal. Doe ca 1 dl bouillon in de ovenschaal zodat de courgette vochtig blijven, vervolgens ca 30 min in de oven garen.
Variatietips
- Lekker met gebakken aardappels of een röstikoek.