Ingrediënten
- 1 kalfsoester (of kipfilet, kalkoenfilet)
- 1 snede oude of belegen kaas
- snede gandha ham
- mosterd
- zout en peper
- boter of olijfolie
- bloem
- eiwit
- paneermeel
Variatietips
- Steek wat gestoomde groentjes bij de vulling.
- Leg een mootje kruidenboter bij hesp i.p.v. de kaas.
- Vul met spinazie en spekjes.
Bereiding
Stap 1
Snij de kalfsoester horizontaal open zodanig dat de vulling er in kan. Smeer er wat mosterd in.
Stap 2
Leg er vervolgens de snede gedroogde gandha ham in, de snede kaas en klap de kalfsoesters toe. Prik ze vast met een houten tandenstokertje.
Stap 3
Kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem, eiwit, paneermeel. Vervolgens nog eens door het eiwit en nogmaals door het paneermeel. Bak ze bruin in boter.
Stap 4
Je kan eventueel eerst in de pan rondom aanbakken. Vervolgens in ovenschoteltje leggen, nog sneetje kaas erboven op of klontje kruidenboter en in de oven verder afbakken.
Variatietips
- Steek wat gestoomde groentjes bij de vulling.
- Leg een mootje kruidenboter bij hesp i.p.v. de kaas.
- Vul met spinazie en spekjes.