Ingrediënten
- 100 gr boter
- 2 eierdooiers
- 2 el witte basterdsuiker
- 225 gr pure chocolade
- cacaopoeder
Variatietips
- Doe er gekleurde versieringen bij.
Bereiding
Stap 1
De boter (op kamertemperatuur), de eierdooiers en de basterdsuiker in een kom doen.
Stap 2
Smelt de chocolade en laat hem daarna 5 minuten afkoelen.
Stap 3
Voeg de gesmolten chocolade aan de boter, de eierdooiers en de suiker toe en klop het met de mixer tot een romig mengsel.
Stap 4
Laat het truffelmengsel in 1.5 uur in de koelkast opstijven.
Stap 5
Klop nu alles met de mixer in 5 minuten mooi luchtig en strijk het met een pannenkoekmes op een bakplaat uit en laat het op een koele plaats minstens 4 uur opstijven.
Stap 6
Snij de plak in ca. 30 stukken en vorm er truffels van.
Stap 7
Wentel ze tenslotte door gezeefd cacaopoeder.
Variatietips
- Doe er gekleurde versieringen bij.