Ingrediënten
- 3 dl platte kaas
- 1.5 dl yoghurt
- 30 gr poedersuiker
- 6 tl instant cacaopoeder (gesuikerd)
- 4 tl zuiver cacaopoeder
- 1 tl vanille-essence
- 2 eiwitten
- 2 el donkere rum
Variatietips
- Deze mousse kan je ook gebruiken als vulling voor een platte-kaas-taart. Maak dan een bodem van verkruimelde koekjes met of boter en roer 2 tl gelatinepoeder opgelost in kokend water door de vulling.
Bereiding
Stap 1
Meng de platte kaas en de yoghurt. Zeef de suiker, de instant cacao en het cacaopoeder erdoor.
Stap 2
Voeg ook de vanille-essence en de rum erbij.
Stap 3
Klop de eiwitten stijf en spatel het er voorzichtig door.
Stap 4
Schep het mengsel in 4 kleine aardwerken potjes en zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 5
Versier ze eventueel met chocolaatje, chocoladeschilfers.
Variatietips
- Deze mousse kan je ook gebruiken als vulling voor een platte-kaas-taart. Maak dan een bodem van verkruimelde koekjes met of boter en roer 2 tl gelatinepoeder opgelost in kokend water door de vulling.