Ingrediënten
- 4 stuks ei
- 175 gr basterdsuiker
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 el cacaopoeder
- 1 l stracciatella ijs
Variatietips
- Je kan ook andere smaken ijs gebruiken, zoals aardbei, vanille of pistache.
- Je kan door het beslag op het laatst ook stukjes noot er door mengen, zoals cashewnoten, pistachenoten, walnoten e.d.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de eieren met de suiker.
Stap 2
Meng door de eieren en de suiker het meel en de cacao.
Stap 3
Giet het beslag in een tulbandvorm of neem een spring vorm en zet in het midden een vuurvaste beker en giet dan het beslag erin.
Stap 4
Zet de vorm met het beslag in een voorverwarmde oven op 180°C en bak in 30 minuten gaar.
Stap 5
Haal het ijs alvast uit de vriezer en laat de taart ondertussen afkoelen.
Stap 6
Snijd vlak boven de bodem de bovenkant van de taart eraf.
Stap 7
Hol met een mesje de bovenkant van de taart uit.
Stap 8
Vul het uitgeholde stuk taart helemaal met ijs en zet het terug op de onderkant van de taart.
Dek de taart af en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.
Stap 9
Daarna een aantal stukjes eraf snijden en serveren wanneer gegeten wordt.
Variatietips
- Je kan ook andere smaken ijs gebruiken, zoals aardbei, vanille of pistache.
- Je kan door het beslag op het laatst ook stukjes noot er door mengen, zoals cashewnoten, pistachenoten, walnoten e.d.