Ingrediënten
- bladerdeeg of kruimeldeeg
- 200 gr gram pure of pralinéchocolade
- 150 gr bloemsuiker
- 5 eierdooiers
- 4 eiwitten
- gesuikerde opgeklopte slagroom
- chocoladeschilfers
Bereiding
Stap 1
Doe het bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.
Stap 2
Smelt de chocolade met de boter.
Stap 3
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker op. Doe hetzelfde met de rest van de suiker en de eiwitten.
Stap 4
Meng de chocoladeboter met de suiker-eierdooiers. Doe er vervolgens voorzichtig de eiwitten bij.
Stap 5
Stort het mengsel op de bladerdeegbodem en bak de taart 35 a 40 minuten op 170°.
Stap 6
Haal uit de oven en laat afkoelen. Versier de taart met de gesuikerde slagroom en chocoladeschilfers.