Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 gr witte basterdsuiker
- 50 gr zelfrijzende bloem
- 5 el cacaopoeder
- 5 dl stijfgeklopte slagroom
- poedersuiker
Bereiding
Stap 1
Leg bakpapier op 2 bakplaten. klop de eieren en suiker tot een licht en schuimend mengsel dat in een dikke straal van de garde loopt.
Stap 2
Zeef de bloem en cacaopoeder en schep dit voorzichtig met een metalen lepel of spatel door het eimengsel.
Stap 3
Schep volle eetlepels van het deeg op een bakplaten maak er ovalen van (zorg voor voldoende ruimte tussen de ovalen).
Stap 4
Bak de flappen 6-8 min op 220 graden in een voorverwarmde oven tot ze veerkrachtig aanvoelen en laat ze afkoelen op de bakplaten.
Stap 5
Als ze zijn afgekoeld schuif je het bakpapier op een vochtige theedoek laat ze daar helemaal koud worden.
Stap 6
Haal ze voorzichtig van het vochtig geworden bakpapier.
Stap 7
Spuit de slagroom in het midden van elke flap (of vul ze met vanillemousse of pudding) vouw de flappen voorzichtig dubbel en leg ze op een schaal.
Stap 8
Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.