Ingrediënten
- 125 gr zelfrijzende bloem
- 50 gr bruine of witte suiker
- chocolade in vlokken (of 2 el cacaopoeder)
- 2 dl melk
- 1 ei
- 30 gr gesmolten boter
- boter of olie om te bakken
Bereiding
Stap 1
Zeef de bloem met de suiker en de chocoladevlokken (of cacaopoeder).
Stap 2
Maak in het midden een kuiltje. Klop de eieren los met de melk en de gesmolten boter en giet dit in het kuiltje.
Stap 3
Bewerk tot een glad beslag en laat 20 minuten afgedekt met plasticfolie rusten.
Stap 4
Klop het beslag daarna nog eens goed op en bak +/- 8 flensjes in een pannenkoekenpan met boter of olie.
Stap 5
Klop slagroom op met vanillesuiker of maak er een vanillesausje bij.
Stap 6
Recept vanillesausje: doe in een pannetje 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels fijne suiker, 1 eetlepel vanille-puddingpoeder, 1dl melk en 2 dl room. Zet op een zacht vuurtje en roer het sausje tot het mooi indikt. Laat ze afkoelen en roer ondertussen enkele keren zodat er geen velletje opkomt.