Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 50 gr basterd suiker
- 30 gr cacao, gezeefd
- 100 gr pure chocolade
- 150 ml slagroom
- paar blaadjes verse munt om te garneren
Variatietips
- Plus 4 uur invriezen.
Bereiding
Stap 1
Doe de melk en de bruine suiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer er dan snel de cacao erdoor en voeg de stukjes chocolade toe.
Stap 2
Haal van het vuur en roer dan tot de chocolade is gesmolten. Laat 20 min afkoelen.
Stap 3
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Roer dan door het nog warme chocolade en spatel het voorzichtig door.
Stap 4
Doe het dan in een (diepvries)bakje en vries dan 4 uur in, klop het elk half uur even flink door.
Stap 5
Serveer de bolletjes met een blaadje munt. Lekkere klodder slagroom erop is ook helemaal top.
Variatietips
- Plus 4 uur invriezen.