Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gr fijne suiker
- 1 tl vanille-extract
- 125 gr bloem
- 0.5 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 50 gr pure chocolade in brokken
- 50 gr geroosterd amandelschaafsel
- 50 gr pijnboompitten of pistachenoten
Bereiding
Stap 1
Klop in een kom het ei, de suiker en het vanille-extract met een elektrische mixer tot een dik, bleek mengsel.
Stap 2
Zeef de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder boven een ander kom. Zeef dit mengsel vervolgens door het eimengsel en roer goed om.
Stap 3
Meng er de chocoladebrokken (wit, puur of melk), amandelschaafsel en pijnboompitten/pistachenoten door.
Stap 4
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit. Maak er een platte rol van die ongeveer 24 cm lang en 1,5 cm breed is.
Stap 5
Leg het deeg op een ingevette bakplaat en bak de rol 20 a 25 minuten (of tot die goudbruin is) in een voorverwarmde oven op 180°.
Stap 6
Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Leg vervolgens op een snijplank en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Stap 7
Leg deze terug op een ingevette bakplaat en bak nogmaals 10 a 15 minuten. Draai ze halverwege eens om.
Stap 8
Laat de biscottis volledig afkoelen.