Ingrediënten
- 600 gr bloem
- 6 eieren
- 50 gr gist
- 1 dl lauwe melk
- zout
- chocopasta
- gemalen nootjes
Variatietips
- Voeg eventueel aan het gistdeeg wat gemalen nootjes toe.
Bereiding
Stap 1
Maak van de ingrediënten behalve de chocopasta een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauw/warme plaats 1 uurtje rijzen.
Stap 2
Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit.
Stap 3
Meng de chocopasta met de gemalen nootjes. Maak met de duim in het midden een 2 kuiltje en schep er nootjeschocopasta in. Leg op ieder plak een deksel en druk de randen goed aan.
Stap 4
Laat de 'bollen' bedekt met een enigszins vochtige doek wederom een half uur rijzen.
Stap 5
Verhit frituurvet of (beter nog) slaolie tot 180 graden c. en bak de bollen in 5 min. aan elke zijde gaar.
Stap 6
Als het deeg goed gerezen is draaien de bollen zich vanzelf om. Neem de bollen uit het vet en laat ze op keuken papier uitlekken.
Stap 7
Als ze bijna zijn bekoeld door fijne suiker halen of met poedersuiker bestrooien.
Variatietips
- Voeg eventueel aan het gistdeeg wat gemalen nootjes toe.