Ingrediënten
- 100 gr melkchocolade
- aardbeien
Variatietips
- Als de chocolade op een zacht vuurtje staat en niet roert is de chocolade mooi glad.
- Je kunt ook meer dingen in de chocolade doen zoals marshmallows, en je kan op de chocolade ook nog wat lekkers doen zoals nootjes.
- Het kan ook ander soort chocolade zijn zoals wit/puur.
Bereiding
Stap 1
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe de stukjes chocolade in een vuurvaste schaal (kleine stukjes smelten makkelijker).
Stap 2
Doe dan de schaal op een pan met zacht kokend water maar zorg er voor dat de schaal het water niet raakt.
Stap 3
Als de chocolade gesmolten is, kun je de schaal van de pan afhalen. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig één of twee keer door.
Stap 4
Doop daarna de aardbeien half in de gesmolten chocolade.
Stap 5
Leg daarna de aardbeien op een bakplaat en doe het in de koelkast. Ongeveer na een uur kun je ze eten.
Variatietips
- Als de chocolade op een zacht vuurtje staat en niet roert is de chocolade mooi glad.
- Je kunt ook meer dingen in de chocolade doen zoals marshmallows, en je kan op de chocolade ook nog wat lekkers doen zoals nootjes.
- Het kan ook ander soort chocolade zijn zoals wit/puur.