Ingrediënten
- 1 pakje zoute chips
- 2 bolletjes mozzarella
- zongedroogde tomaatjes in olie
- verse basilicum
- zwarte peper uit de molen
- 100 gr rucola
- 2 el pijnboompitten
- 2 tenen knoflook
- 1 dl olijfolie, extra vierge
Variatietips
- Voeg bij de overschot pesto wat gemalen Parmezaan en serveer als dipsaus.
Bereiding
Stap 1
Spoel de rucola blaadjes en dep ze goed droog. Doe ze in een mengkom met de gepelde knoflook, pijnboompitten en 5 eetlepels olijfolie. Mix goed en doe er de rest van de olijfolie in een straaltje bij tot de pesto dik en vloeibaar is.
Stap 2
Snij de mozzarella in plakjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Stap 3
Schep een likje pesto op een aardappelchip, leg er een stukje kaas en een reepje tomaat op.
Stap 4
Kruid met zwarte peper uit de molen en zet een halve minuut onder de hete grill. Werk af met basilicum.
Variatietips
- Voeg bij de overschot pesto wat gemalen Parmezaan en serveer als dipsaus.