28 maart 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kippenpoten
  • 1 l water
  • 2 pakjes heinz tomato frito
  • 2 el gembersiroop
  • 1 scheut sojasaus
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el bastaardsuiker

Variatietips

  1. Je kan in plaats van verse kippensoep ook een pot kippenbouillon.
  2. Lekker om ei in de pan langzaam gaar te koken door continu door de soep te roeren.
  3. Als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

Bereiding

Stap 1
Doe de water in een soeppan en voeg de kippenpoot met eventueel wat kruiden toe. Laat het ongeveer een uur op zacht vuur staan zodat de bouillon trekt.

Stap 2
Haal de kip uit de bouillon en pluis de kip.

Stap 3
Voeg de pakjes Heinz Tomato Frito bij de bouillon in de soeppan en toer goed door. Voeg de stukjes kip en de rest van de ingrediënten toe. Laat de soep net aan de kook komen (niet door laten koken).

Variatietips

  1. Je kan in plaats van verse kippensoep ook een pot kippenbouillon.
  2. Lekker om ei in de pan langzaam gaar te koken door continu door de soep te roeren.
  3. Als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten