Ingrediënten
- 750 gr speklapjes
- 1 maggiblokje
- 1 vleesbouillonblokje
- 1 chinese kool
- 1 prei
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
- beetje suiker
Variatietips
- Ook nog wat andere groenten zoals peen, courgette en paprika is ter variatie erg lekker.
Bereiding
Stap 1
De speklappen in blokjes snijden en in ongeveer 1 liter water met een maggiblokje en een vleesbouillonblokje laten sudderen op een laag pitje, zodat je bouillon aan het trekken bent.
Stap 2
Ondertussen in een beetje hete olie in een pan de uien bakken tot ze glazig zijn.
Stap 3
Vervolgens de knoflook, peper en beetje zout erbij voegen.
Stap 4
Het vlees uit de bouillon halen en even laten sudderen.
Stap 5
De suiker en bouillon erbij doen en even door laten koken en als laatste de Chinese kool en de prei er beetje voor beetje bij doen.
Variatietips
- Ook nog wat andere groenten zoals peen, courgette en paprika is ter variatie erg lekker.