Ingrediënten
- 25 gr gedroogde chinese paddenstoelen
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 kip van ca 1 kilo
- 150 gr soepgroente
- 50 gr rijstmie (mihoen)
- 1 blik bamboe scheuten 350gr
- sojasaus naar smaak
- sambal oelek naar smaak
Bereiding
Stap 1
Week de paddenstoelen ca 2.5 uur. Laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes.
Stap 2
Breng 2.5 liter water aan de kook en doe de kip en soepgroente toe en laat 1 uur zachtjes koken. Haal dan de kip uit de bouillon en pluis deze.
Stap 3
Snijd de kip in kleine stukjes, doe het samen met de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen, 3 a 4 minuten laten staan dan afspoelen met koud water en uit laten lekken.
Stap 4
Voeg de kip, mihoen en Chinese paddenstoelen toe aan de bouillon. Breng het weer aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan 20 koken.
Stap 5
Voeg de bamboe (in dunne reepjes gesneden) toe, nog even opwarmen en dan op smaak maken met soja en sambal.