Ingrediënten
- 1 hele kip
- grote pot zout
- dipsaus:
- 1 stuk gember
- 1 bosui
- sojasaus
- zout
- 1 teen knoflook
- 2 druppels sesamolie
Bereiding
Stap 1
Kip koken ± 1 uur in warm water.
Stap 2
De kip uit het water halen en inwrijven met veel zout, het zout moet duidelijk te zien zijn op de gehele kip.
Stap 3
De kip een dag in de koelkast zetten. bijvoorbeeld de avond van te voren maken, dus nacht en dag in de koelkast.
Stap 4
Kip met heet water besprenkelen en vervolgens in stukjes snijden.
Stap 5
Om het sausje te maken / sausdipje voor de stukjes kip, de gember in dunne reepjes snijden. bosui snijden. bij deze 2 ingrediënten paar scheutjes sojasaus toevoegen en veel zout naar smaak. teentje knoflook klein snijden en erbij voegen. 2 druppeltjes sesamolie in de pan en het sausje verhitten.
Stap 6
vervolgens de koude kip samen met het dipsausje eten als bijgerecht of als tussendoortje!