Ingrediënten
- 300 gr witte rijst, gekookt
- 5 el boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 250 ml room
- 400 gr kipfilet in blokjes of reepjes
- 2 el kerriepoeder
- 1 l kippenbouillon
- zout
- peper
- 1 pak koopmans pizzadeeg
Bereiding
Stap 1
Maak het deeg van de pizza van het pak Koopmans volgens de bereidingswijze van het pak.
Stap 2
Verhit de boter in een braadpan fruit de ui zachtjes glazig en schep de knoflook er door heen.
Stap 3
Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al omscheppend bruin.
Stap 4
Voeg het kerriepoeder toe en bak dit heel even mee.
Stap 5
Voeg de kippenbouillon toe en laat eventjes sudderen.
Stap 6
Roer er de room bij en warm het geheel al roerende door tot een lekker romige saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de rijst erdoor.
Stap 7
Vul het pizzadeeg ongebakken met het rijstmengsel maar laat 2 cm van de rand vrij.
Stap 8
Vouw de pizza's dicht en bestrijk ze met olijfolie of een opgeklopt eitje.
Bak ze in de oven in ongeveer 30 - 45 minuten tot de pizzabodems helemaal gaar zijn.