26 maart 2005
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr (room)boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Variatietips

  1. Neem 2 groene appels, schil en snij deze in stukjes en roer ze als laatst met een pollepel rustig door het beslag heen.
  2. Neem een zakje cashewnootjes. Doe de nootjes in een schone theedoek en sla ze tot kleine stukjes met een pollepel en roer de als laatst met een pollepel rustig door het beslag heen.
  3. Neem een reep chocolade (liefst puur) wikkel de reep in een schone theedoek en sla met een pollepel de chocolade in stukjes en roer het rustig als laatst door het beslag.

Bereiding

Stap 1
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag.

Stap 2
Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ± 10 minuten.

Stap 3
Voeg als laatst de zout, bloem en vanillesuiker toe en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag.

Stap 4
Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm.

Stap 5
Verwarm de oven voor op 160 °c en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar.

Stap 6
Met een satéprikker kun je kijken of de cake gaar is. als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.

Variatietips

  1. Neem 2 groene appels, schil en snij deze in stukjes en roer ze als laatst met een pollepel rustig door het beslag heen.
  2. Neem een zakje cashewnootjes. Doe de nootjes in een schone theedoek en sla ze tot kleine stukjes met een pollepel en roer de als laatst met een pollepel rustig door het beslag heen.
  3. Neem een reep chocolade (liefst puur) wikkel de reep in een schone theedoek en sla met een pollepel de chocolade in stukjes en roer het rustig als laatst door het beslag.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten