Ingrediënten
- 1 blik bruine bonen
- 500 gr doorregen varkenslappen
- 500 gr uien
- 500 gr vleestomaten
- 1 pakje ossenstaartsoep
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- sambal
Variatietips
- Lekker met stokbrood.
- Lekker met roggebrood met spek.
- Lekker broodje met rookworst.
Bereiding
Stap 1
Vlees in stukjes snijden, samen met de gesnipperde ui licht aanbraden, tijdens het braden een mespunt sambal of rood pepertje meebakken.
Stap 2
Doe de bonen met een blik water erbij. Tomaten ontvellen, snijden en erbij doen.
Stap 3
Achtereenvolgens toevoegen; pakje ossenstaartsoep (wel eerst met een beetje water mengen tegen de klontjes), scheut worcestersaus, zout, tomatenpuree en een scheut maggi.
Stap 4
Vervolgens ongeveer 30 min onder voortdurend roeren laten pruttelen.
Variatietips
- Lekker met stokbrood.
- Lekker met roggebrood met spek.
- Lekker broodje met rookworst.