Ingrediënten
- 250 gr oud brood
- 3 eieren
- 225 gr melk
- 125 a 150 gram kaas naar keuze, gemalen
- 1 ui
- peterselie
- bieslook
- 6 el bloem
- zout en peper
- nootmuskaat
Variatietips
- Je kan ook gemalen, klein beetje gebakken nootjes aan het mengsel toevoegen.
Bereiding
Stap 1
Snijd het brood in kleine blokjes en doe deze in een schaal.
Stap 2
Klop de eieren met de melk, giet het mengsel over het brood en laat het 20 minuten staan. Roer af en toe.
Stap 3
Hak de peterselie en de ui fijn. Bak de ui een beetje, voeg de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken.
Stap 4
Zeef de bloem erin. Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Stap 5
Meng het geheel onder het broodmengsel alsook de overgebleven peterselie, bieslook en de kaas.
Stap 6
Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes frituur ze of bak ze in pan of kook ze in groentebouillon.
Variatietips
- Je kan ook gemalen, klein beetje gebakken nootjes aan het mengsel toevoegen.