Ingrediënten
- 5 eieren
- 74 gr gesmolten boter
- 300 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- zout
- 1 broccoli klein beetje geblancheerd
- 200 gr geraspte kaas
- 100 gr geroosterde pijnboompitten
- 4 gedroogde tomaatjes (op olie) in reepjes
- 3 el fijngesneden basilicum
Variatietips
- Je kan andere groentjes gebruiken.
- Lekker besmeren met kruidenkaas.
- Voeg wat snippers gedroogde ham of spekblokjes toe aan de cake.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Stap 2
Roer de eieren los in een kom. Klop de gesmolten boter erdoor en blijf nog ca. 5 min. kloppen tot er een luchtig mengsel ontstaat.
Stap 3
Spatel bloem, bakpoeder en zout erdoor. Schep de broccoli, kaas, zonnebloempitten, tomaat en basilicum door het beslag.
Stap 4
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
Stap 5
Bak de cake ca. 10 min. in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 175 graden en bak de cake in nog 50-60 min. lichtbruin en gaar.
Stap 6
Laat de cake iets afkoelen en keer hem op een schaal.
Variatietips
- Je kan andere groentjes gebruiken.
- Lekker besmeren met kruidenkaas.
- Voeg wat snippers gedroogde ham of spekblokjes toe aan de cake.