Ingrediënten
- kruimel- of gistdeegtaartbodem
- 8 dl melk
- 8 dl room
- 25 gr vanillesuiker
- 1 vanillestokje
- 200 gr suiker
- 75 gr vanillebloem
- 6 eierdooiers
- bresiliennenootjes
- slagroom
- bloemsuiker
- vanillesuiker
Bereiding
Stap 1
Bak de kruimel- of gistdeegbodem met een blinde vulling zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 2
Maak de banketbakkersroom.
Stap 3
Los de vanillebloem op in enkele lepels van de melk.
Stap 4
Breng de overige melk aan de kook met het vanillestokje (snij dit eerst in twee).
Stap 5
Doe de suiker en vanillesuiker bij de eigelen en klop met een mixer tot een wit mengsel. Giet er de kokende melk over en meng het geheel. Doe er de vanillebloem bij en laat op het vuur even opkomen, blijf voortdurend roeren. Neem van het vuur en roer regelmatig om velvorming te voorkomen. Laat het geheel afkoelen.
Stap 6
Klop de slagroom op met de vanillesuiker en poedersuiker naar eigen smaak.
Stap 7
Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Hierboven komt de opgeklopte slagroom en versier tenslotte met de bresiliennenootjes.