Ingrediënten
- 200 gr suiker
- 2 el melk
- 2 el room
- 1 tl boter
- 75 gr gekonfijte kers (bigarreaux)
Variatietips
- Leuk voor Sinterklaasavond
- Vervang de bigarreaux voor 75 gram gember en de melk voor 1 eetlepel water en 1 eetlepel gembersiroop.
- Vervang de bigarreaux voor 25 gram cacao.
- Vervang de bigarreaux voor 2 eetlepels koffie-extract(poeder)
Bereiding
Stap 1
Verwarm de suiker, melk en room al roerend tot de laatste druppel die van de lepel valt, draden trekt. voeg (van het vuur af) de boter en de gekonfijte kers toe en blijf roeren. bekleed de vorm met bakpapier en vul de vorm met de borstplaat. af laten koelen en de vorm verwijderen.
Variatietips
- Leuk voor Sinterklaasavond
- Vervang de bigarreaux voor 75 gram gember en de melk voor 1 eetlepel water en 1 eetlepel gembersiroop.
- Vervang de bigarreaux voor 25 gram cacao.
- Vervang de bigarreaux voor 2 eetlepels koffie-extract(poeder)