24 juni 2007
3 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr zoutvlees
  • 1 a 2 vleestomaten (ontveld)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 madame jeanette
  • 1 el masala kerrie
  • 1 grote blik bruine bonen
  • evt. bouillonblokje

Variatietips

  1. De tijd is zonder de tijd van het uitkoken van het zoutvlees, want dat verschilt nog weleens.

Bereiding

Stap 1
Kook het zoutvlees uit totdat het zacht is.

Stap 2
Snipper de ui en fruit hem samen met de uitgeperste knoflook en in de vijzel fijn gemaakte madame Jeanette.

Stap 3
Doe dan de tomaten erbij en bak even door.

Stap 4
Bonen met vocht en het vlees erbij en dan goed doorwarmen.

Stap 5
Even proeven of het zout genoeg is anders nog een bouillonblokje over het mengsel verkruimelen (met eventueel beetje water). Lekker met rijst en wat zuurprodukten.

Variatietips

  1. De tijd is zonder de tijd van het uitkoken van het zoutvlees, want dat verschilt nog weleens.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten