Ingrediënten
- bouillon (water met bouillonblokje)
- 1 bloemkool
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 el kerriepoeder
- zout en peper
- nootmuskaat
- room
- azijn
- zout en water
- kwarteleitjes
- grijze garnaaltjes
Bereiding
Stap 1
Breng de bouillon aan de kook en doe er dan de groenten bij. Doe er ook het kerriepoeder bij. Laat het geheel zo'n 30 min koken.
Stap 2
Pureer de soep en breng verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 3
Pocheer de kwarteleitjes (water laten koken met zout en azijn) De eitjes elk in een apart tasje breken zonder de dooier te beschadigen. Maak draaibewegingen in het kookwater en laat het ei er in glijden. Pocheer zo alle eitjes.
Stap 4
Schep wat room bij de soep. Serveer in een diep bord. Leg er de gepocheerde eitjes op en de garnaaltjes. Smakelijk.