Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 200 gr mortadella
- 2 el kappertjes
- 300 gr mascarpone
- 3 eieren
- 50 gr gemalen pijnboompitten
- 75 gr gemalen parmezaan
- 2 sneetjes toastbrood
- oregano (of marjolein)
- peper en zout
- boter of olie voor de ovenschotel
Bereiding
Stap 1
Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer 5 minuutjes in licht gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.
Stap 2
Snij de mortadella in blokjes. Hak de kappertjes fijn.
Stap 3
Vermeng de mascarpone met 1 heel ei, met 2 eierdooiers en met de kappertjes. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Stap 4
Klop de 2 resterende eiwitten stijf. Verkruimel het toastbrood en spatel onder het eiwitsneeuw, samen met de pijnboompitjes, de Parmezaan en wat zout.
Stap 5
Vet een ovenschotel lichtjes in, schep er wat van de kaassaus in, schik de bloemkoolroosjes en de mortadellablokjes in de ovenschotel en kruid met nog wat oregano.
Stap 6
Giet de rest van de saus erbij en strijk het eiwitsneeuw erover uit (eventueel nog wat geraspte kaas erover).
Stap 7
Zet 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.