Ingrediënten
- 700 a 800 gram varkens of kalfsfilet
- 300 gr gehakt
- 250 gr kleine champignons
- 2 a 3 dl kippenbouillon
- 60 a 70 gram boter
- 1 a 2 eetlepels bloem
- 1 a 2 dl room
- 1 el citroensap (mag je weglaten)
- 1 el vers gehakte peterselie
- zwarte peper
- zout
Bereiding
Stap 1
Wrijf de champignons droog schoon.
Stap 2
Draai kleine bolletjes van het gehakt en kook ze gaar in water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snij het varkensvlees in blokjes.
Stap 3
Verhit de helft van de boter, bak de vleesblokjes aan en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Verhit de resterende boter in dezelfde braadpan. Roerbak de champignons 2 minuten, doe het varkensvlees er terug bij en giet de kippenbouillon erover.
Stap 5
Zet op een klein vuurtje, dek de pan af en laat gedurende 30 minuutjes zacht stoven. Schep af en toe om.
Stap 6
Roer de bloem los in de room.
Stap 7
Schep de vleesblokjes en de champignons met een schuimspaan uit het stoofvocht. Giet de room bij het stoofvocht en roer voortdurend tot de saus indikt. Laat even doorkoken en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Stap 8
Doe het vlees en de champignons er terug bij en laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
Stap 9
Garneren met peterselie. Opdienen met rijst, puree, kroketjes,... Lekker met gekookte worteltjes.