Ingrediënten
- 200 gr (room)boter
- 200 gr suiker
- 4 stuks eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 100 gr pure chocolade
- 200 gr bloem
Variatietips
- Je kan als je het beslag gedeeld hebt, bij het vanille beslag nog een extra zakje vanillesuiker doen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ongeveer 10 minuten tot een mooi glad beslag.
Stap 2
Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ongeveer 10 minuten.
Stap 3
Voeg als laatst de bloem en vanillesuiker toe en mix deze ongeveer 10 minuten tot een mooi glad beslag en deel het beslag in 2 delen.
Stap 4
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en voeg de gesmolten chocolade bij 1 deel van het beslag.
Stap 5
Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem en doe het eerste deel beslag met de chocolade in de cakevorm en vervolgens het tweede vanille gedeelte.
Stap 6
Bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar.
Met een satéprikker kun je kijken of de cake gaar is, als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.
Variatietips
- Je kan als je het beslag gedeeld hebt, bij het vanille beslag nog een extra zakje vanillesuiker doen.