Bitterkoekjesbavarois
6 januari 2006
6 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gr suiker
  • 10 bladeren gelatine
  • 2.5 dl slagroom
  • 100 gr bitterkoekjes

Bereiding

Stap 1
De helft van de melk met de vanille en suiker verwarmen tot ca.60 graden C. Van het vuur halen en de geweekte gelatine hierin oplossen.

Stap 2
Het geheel zeven en mengen met de rest van de koude melk. Het geheel af laten koelen.

Stap 3
Intussen de slagroom kloppen tot een half vloeibare massa.

Stap 4
Wanneer de melk koud is en het product steviger is geworden, dit vermengen met de slagroom en fijngehakte bitterkoekjes. Het geheel overgieten in een vorm en in de koelkast laten opstijven. Voor het serveren uit de vorm halen en garneren met de slagroom, bitterkoekjes en wat je nog meer lekker vind.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten