Ingrediënten
- 400 gr rode bieten
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 25 gr boter
- 50 gr spekjes
- 1 tl azijn
- zout
- peper
Variatietips
- Lekker met rösti, gebakken met ui en spek.
- Lekker met een knapperig gebakken speklapje.
- Lekker met een paar plakken gebakken appel.
Bereiding
Stap 1
Kook de bietjes in 2 uur gaar of in 4 uur op stand 2 in de slowcooker, laat ze afkoelen en trek de velletjes van de bietjes en rasp ze.
Stap 2
Verhit in een hapjespan de boter en bak de spekjes zachtjes uit en doe de ui erbij en laat die zacht worden.
Stap 3
Voeg de bietjes, azijn peper en zout naar smaak toe en laat 10 min zachtjes met de deksel op de pan stoven en serveer meteen.
Variatietips
- Lekker met rösti, gebakken met ui en spek.
- Lekker met een knapperig gebakken speklapje.
- Lekker met een paar plakken gebakken appel.