Ingrediënten
- 4 biefstukken
- 4 vellen brickdeeg
- 4 fijne sneetjes gerookt spek
- 400 gr paddenstoelen of champignons
- 1.2 dl vlees of groentebouillon
- 2 dl room
- 1 teen knoflook
- bosje verse bieslook
- boter
- peper en zout
Variatietips
- Als ik geen brickvellen in huis heb maak ik dit ook wel eens klaar met bladerdeeg.
- Kan je ook maken zonder sausje en je biefstukjes vullen met een zacht kaasje zoals Boursin of Rambol, enz.
Bereiding
Stap 1
Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in boter. Kruid het met peper en zout. Laat afkoelen op een rooster.
Stap 2
Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventueel in plakjes.
Stap 3
Haal het zwoerd van het spek. Wikkel elke Mignonnette in een plakje spek, leg er enkele sprietjes bieslook bij en verpak ‘m in een vel brickdeeg.
Stap 4
Leg de brickpakketjes op een beboterde bakplaat, met de naad naar onderen. Bestrijk ze met gesmolten boter. Zet ze 15 tot 20 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven.
Stap 5
Bak intussen de paddenstoelen met de geperste knoflook kort in wat boter, op een hevig vuur. schenk er de bouillon bij. laat 1 minuut koken.
Stap 6
Voeg de room toe en laat wat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer de brickpakketjes en de paddenstoelensaus op voorverwarmde borden. Werk af met gesnipperde bieslook.
Variatietips
- Als ik geen brickvellen in huis heb maak ik dit ook wel eens klaar met bladerdeeg.
- Kan je ook maken zonder sausje en je biefstukjes vullen met een zacht kaasje zoals Boursin of Rambol, enz.