19 juni 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • 4 vellen brickdeeg
  • 4 fijne sneetjes gerookt spek
  • 400 gr paddenstoelen of champignons
  • 1.2 dl vlees of groentebouillon
  • 2 dl room
  • 1 teen knoflook
  • bosje verse bieslook
  • boter
  • peper en zout

Variatietips

  1. Als ik geen brickvellen in huis heb maak ik dit ook wel eens klaar met bladerdeeg.
  2. Kan je ook maken zonder sausje en je biefstukjes vullen met een zacht kaasje zoals Boursin of Rambol, enz.

Bereiding

Stap 1
Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in boter. Kruid het met peper en zout. Laat afkoelen op een rooster.

Stap 2
Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventueel in plakjes.

Stap 3
Haal het zwoerd van het spek. Wikkel elke Mignonnette in een plakje spek, leg er enkele sprietjes bieslook bij en verpak ‘m in een vel brickdeeg.

Stap 4
Leg de brickpakketjes op een beboterde bakplaat, met de naad naar onderen. Bestrijk ze met gesmolten boter. Zet ze 15 tot 20 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven.

Stap 5
Bak intussen de paddenstoelen met de geperste knoflook kort in wat boter, op een hevig vuur. schenk er de bouillon bij. laat 1 minuut koken.

Stap 6
Voeg de room toe en laat wat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 7
Serveer de brickpakketjes en de paddenstoelensaus op voorverwarmde borden. Werk af met gesnipperde bieslook.

Variatietips

  1. Als ik geen brickvellen in huis heb maak ik dit ook wel eens klaar met bladerdeeg.
  2. Kan je ook maken zonder sausje en je biefstukjes vullen met een zacht kaasje zoals Boursin of Rambol, enz.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten