Ingrediënten
- 4 flinke rijpe grote bananen
- citroensap
- 2 pakjes (saroma) vanillepudding
- melk (voor de bereiding van de pudding)
- suiker (voor de bereiding van de pudding)
- pak speculaaskoekjes
- 1/4 a 1/3 liter slagroom
Bereiding
Stap 1
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Besprenkel de plakjes met wat citroensap om verkleuren tot gebruik te voorkomen.
Stap 2
Breek de speculaasjes in stukjes.
Stap 3
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker dik en lobbig.
Stap 4
Maak de vanillepudding klaar zoals vermeld op de verpakking, meng er een deeltje van de slagroom door en verwerk direct in het recept.
Stap 5
Maak laagjes van eerst wat pudding, dan de banaanschijfjes, dan de bitterkoekjes, dan weer pudding, banaan, bitterkoekjes, enz. tot alles op is.
Stap 6
Schep als laatste de rest van de slagroom over de trifle. 1 uur in de koelkast op laten stijven. Koel serveren.
Stap 7
Het mooist is deze trifle als hij gemaakt is in een glazen schaal zodat je mooi de laagjes kunt zien.