3 september 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 flinke rijpe grote bananen
  • citroensap
  • 2 pakjes (saroma) vanillepudding
  • melk (voor de bereiding van de pudding)
  • suiker (voor de bereiding van de pudding)
  • pak speculaaskoekjes
  • 1/4 a 1/3 liter slagroom

Bereiding

Stap 1
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Besprenkel de plakjes met wat citroensap om verkleuren tot gebruik te voorkomen.

Stap 2
Breek de speculaasjes in stukjes.

Stap 3
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker dik en lobbig.

Stap 4
Maak de vanillepudding klaar zoals vermeld op de verpakking, meng er een deeltje van de slagroom door en verwerk direct in het recept.

Stap 5
Maak laagjes van eerst wat pudding, dan de banaanschijfjes, dan de bitterkoekjes, dan weer pudding, banaan, bitterkoekjes, enz. tot alles op is.

Stap 6
Schep als laatste de rest van de slagroom over de trifle. 1 uur in de koelkast op laten stijven. Koel serveren.

Stap 7
Het mooist is deze trifle als hij gemaakt is in een glazen schaal zodat je mooi de laagjes kunt zien.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten