Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 citroen
- 1.5 dl slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 3 eieren
- 0.5 dl rum
- 60 gr suiker
Bereiding
Stap 1
Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.
Stap 2
Klop de eidooiers met de suiker, tot wanneer het mengsel wit wordt. Zet dit even opzij.
Stap 3
Breng de rum aan de kook, neem het pannetje van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Mengen en laten afkoelen.
Stap 4
Pel de bananen, snij ze in in schijfjes, doe er citroensap bij en mix.
Stap 5
Meng de bananenpuree met de eidooiers, de rum en de opgeklopte slagroom.
Stap 6
Klop het eiwit tot u een stevig schuim verkrijgt en doe dit voorzichtig bij de bananencrème. Eventueel met wat suiker op smaak brengen.
Stap 7
Giet de mousse in glazen op voet en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.
Stap 8
Zo opdienen, of eventueel bestrooien met kaneelpoeder.