Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 10 cl cognac
- 50 gr poedersuiker
- 1 tl kaneel
- 100 gr bloem
- 1 ei
- 1 el olie
- 20 cl melk
- 1 snufje zout
Bereiding
Stap 1
Snij de gepelde banaan overlangs door en dan in drie gelijke delen.
Stap 2
Leg deze stukken in een schaal, besprenkel met cognac en bestrooi met suiker en kaneel. Laat 30 minuten rusten.
Stap 3
Meng ondertussen de bloem, het ei, de olie, de melk en het zout. Stevig kloppen tot een glad beslag.
Stap 4
Verwarm de frietketel tot 190°c.
Stap 5
Haal de banaan door het beslag en bak ze in 3 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Stap 6
Bestrooien met poedersuiker en heet serveren. Eventueel serveren met een bolletje vanille-ijs.